Глобиха строителите на АМ „Европа“ заради организацията на движението

г. Автор
АМ "Европа"

На фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт „Калотина“ и Драгоман от автомагистрала „Европа“, ще бъде наложена глоба заради лошата организация на движение в участъка. Това съобщиха от МРРБ.

Регионалната дирекция за национален строителен контрол им изпрати покани за съставяне на актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е между 1000 лв. и 5000 лв.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов разпореди проверката на участъка, след като получи десетки сигнали от граждани за безобразния начин, по който е организирано движението, посочват от ведомството.

В направената от инспекторите проверка са установени редица сериозни пропуски по цялото трасе. В по-голямата част от пътя са констатирани сериозни пропуски по временната организация на движението – липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като светлинна сигнализация има единствено в началото и края на трасето.

Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението „от ляво в дясно“ или „от дясно в ляво“, а поставените ограничителни табели са недостатъчни.

Констатирано е, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили още, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаците са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

АПИ проверява проекта и за временна организация и планира да санкционира фирмите за нарушаването му.

Строителството на пътното трасе между „Калотина“ и Драгоман на автомагистрала „Европа“ започна през февруари миналата година и по договор трябва да завърши в края на 2022 г.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *