Големите корпорации покачват цените на жилищата

г. Автор
корпорации

В някой райони САЩ се наблюдава приток на големи корпорации. Това е един от факторите, които превръщат Питсбърг от промишлен град в такъв, в който техническите специалисти да съставляват 23% от работната ръка. В Лос Анжелис се установяват компании като Snapchat, Google и Amazon.

Бързото развитие на технологичните стартъпи в Лисабон променят икономиката на града и в частност на жилищния сектор. Все по-голям брой от изоставените сгради в португалската столица се преобразуват от наетите в технологичния сектор в жилищни или офисни пространства.

В китайския Шънджън също се наблюдава приток на високоплатени специалисти, най-вече благодарение на цифровата индустрия. Щаб квартирата на Huawei, както и десетки технологични стартъпи като Tencent и DJI са основната причина през последните 8 години БВП на града да нарасне двойно.

Отава разполага с най-голям брой високотехнологични специалисти в Северна Америка. Там са се установили над 1800 IT компании.

Превръщайки Тел Авив в Израел в столица на цифровата индустрия и служителите във въпросните компании предпочитат да живеят в луксозни жилища, за което и си плащат.

Във всички горепосочени градове цените на жилищата отчитат непрекъснат ръст през последните години. Прогнозите за текущата година също за повишаване на средната цена на квадратен метър жилищна площ, дори и във въпросните държави да се отчита забавяне в темпа на поскъпване.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *