Google инвестира в сграда за 1 млрд. долара, за да „съживи“ работата в офис

г. Автор
сграда Google

Само преди дни, технологичният гигант Google обяви, че е похарчил 1 милиард долара за сграда в централен Лондон.

Инвестицията е направена с цел завръщането на работещите в компанията в офисите и разширяването и с 50% в Обединеното кралство. Така Google изразяват намеренията си за връщане към нормалността и доверието си в бъдещето на офиса като място за работа.

Във Великобритания за Google работят 6400 души, като всички офиси в закупената сграда в комплекса „Сентръл Сейнт Джайлс“ ще бъдат мултимилионно реновирани, за да се осигури необходимият комфорт и мотивация за завръщане на специалистите в офисите, които голяма част от тях работеха „хоум офис“.

„Имаме привилегията да работим във Великобритания от близо 20 години и закупуването на „Сентръл Сейнт Джайлс“ отразява постоянния ни ангажимент към растежа и успеха на страната“, заяви финансовият директор на „Алфабет“, компанията майка на Google – Рут Порат.

Планира се самата сграда да бъде преоформена и приспособена за екипна работа „на живо“ със заседателни зали за хибридна работа и повече място за индивидуална работа.

сграда Google

Всички външни работни пространства също ще бъдат реновирани, за да може да се работи и навън. Очаква се основните строителни работи да бъдат завършени тази година. Сградата ще има 11 етажа, закрито баскетболно игрище, стаи за масаж, градина на покрива и 25 – метров плувен басейн. Истински рай на работното място.

До момента сградата, в която Google ще върне своите специалисти, е била собственост на смесено дружество между „Лигъл енд дженерал инвестмънт риъл асетс“ и „Мицубиши“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *