Google ще строи собствен град в Сан Хосе

г. Автор
google

Съвсем скоро в САЩ може да се появи град, изцяло принадлежащ на корпорацията Google. Холдингът Alphabet, по-голямата част от който всъщност е Google, пристъпи към изкупуването на огромен поземлен участък от град Сан Хосе, за да построи свой кампус с площ 60 хектара, в който ще има както офиси, така и домове за служителите.

Заедно с построяването на гигантския кампус-град, Google възнамерява да превърне един от районите на града в грамаден транспортен възел. В резултат от това, интернет гигантът ще осигури на града допълнителни 20 000 работни места и допълнителни около 3 000 жилищни помещения.

Градският съвет на Сан Хосе в средата на тази седмица с мнозинство от гласове одобри продажбата на 16 поземлени участъка, които досега бяха собственост на града. Сделката бе лично одобрена от кмета и заместник кмета на Сан Хосе. По този начин, амбициозният план на Google, явно ще бъде изпълнен.

Градските власти считат, че това ще се отрази много добре на Сан Хосе: ще се развие бизнесът, транспортните компании ще се увеличат и ще генерират печалба, очакват се промени и подобрения в архитектурата и дори екологията. Има и хора, които не харесват наполеоновските планове на IT гиганта и са обезпокоени, че „Градът на Google“ може да наруши техните права. Но вече се появиха „инвеститори“, които масово започнаха да изкупуват наличната недвижима собственост в, и около града. Вече е закупено недвижимо имущество за $130 милиона.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *