Готов е проектът за нов небостъргач във Варна

1г. Автор
небостъргач

Дали във Варна ще изникне още едно архитектурно бижу, предстои да видим. В момента се проектира нов небостъргач в района на бул. „Сливница“, срещу Спортен комплекс „Локомотив“.

За момента не е ясно предназначението на сградата, която най-вероятно ще бъде офис сграда. Фасадата е изключително модерна и футуристична, а мястото на изграждане предполага издигането на висок тип архитектурен обект, който ще промени изцяло облика на морския град.

Въпреки, че сградата не е определена като небостъргач, проектът за вертикални линии по фасадите превръщат сградата визуално в такъв, а огледалата придават допълнително усещане за ефирност на обекта.

За момента не е ясно дали сградата ще бъде построена или ще остане красив проект на хартия.

Припомняме, че през март община Варна констатира, че проектът за изграждане на четири 25-етажни сгради на територията на бившия радиозавод няма разрешение за строеж, а инвеститорът вече продавал „на зелено“ имоти там. Другото установено нарушение бе, че за обекта липсва инвестиционно намерение.

Предвидените бъдещи сгради са разположени върху територията на три имота. За два от имотите Планът за безопасност и здраве, който позволява постройките там да бъдат демонтирани, е одобрен, но за третия, където се намира и най-голямата сграда на завода, такъв липсва. Това означава, че демонтажът е неправомерен и е в нарушение на закона.

Още тогава кметът Коцев заяви, че строителния хаос във Варна трябва да спре. Предстои да видим съдбата и на новото архитектурно бижу на „Сливница“.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Коментари от “Готов е проектът за нов небостъргач във Варна

  1. Крайно време е да се построят по 1-2 такива сгради в четирите по-големи града. Много хора сигурно не подозират, но такива, а и доста по-високи сгради, от няколко години вече има в Сърбия, Македония, Словакия, Албания, Чехия, Румъния, да не говорим за страни като Полша, Грузия и Азербейджан, където те са десетки.
    Много хора още си мислят, че подобни сгради има само в САЩ, Дубай и Китай.
    И в това отношение, какато и във всяко друго, сме изостанали от страните от нашата черга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *