Готова е ключова част от строежа на NEOM (Видео)

г. Автор
NEOM

Близо 20% от инфраструктурните работи на NEOM – най-дългият и тесен град в света, който се строи в Саудитска Арабия и чиято стойност е 500 млрд. USD са готови.

Модерният нженерен проект ще се захранва от чиста енергия, без коли и нулеви въглеродни емисии. NEOM е комбинация от гръцката дума NEO (нов) и M, двете първата буква от арабската дума Mustakbal (Бъдещето) и на престолонаследника Мохамед бин Салман.

Идеята за този футуристичен град е престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. NEOM ще бъде разположен върху 26 500 кв. км на брега на Червено море (в район, по-голям от Кувейт или Израел). Той ще бъде разделен на 10 различни региона, включително плаващо пристанище, ски курорт в планината Sarwat и огледален град.

До 2026 г. се очаква NEOM да живеят около 450 000 души, като броят им ще се увеличи до 1,5 до 2 милиона души до 2030 г. В крайна сметка The Line ще бъде дом на 9 милиона жители и ще бъде построен на площ от само 34 кв. км. Линията ще бъде висока 100 м, широка 200 м и дълга 170 км.

В Neom city жителите ще имат достъп до всичките си ежедневни нужди в рамките на 5 минути пеша между кварталите. Чрез използването на AI услугите ще бъдат автономни. The Line ще бъде покрита с огледална стъклена фасада.

В Neom ще бъде изграден най-големия в света завод за производство на зелен водород.

Цялата енергия в NEOM ще се произвежда от 100% от възобновяеми енергийни източници – слънцето и вятъра. Ще се генерираа електроенергия и на базата на водород – всичко това ще гарантира екосистема с нулеви емисии и положителна въглеродна екосистема.

Един от най-амбициозните планове на NEOM – в страна, която в момента внася около 80% от храната си, е да стане „най-самодостатъчният с храна град в света“ чрез използване на иновативно вертикално земеделие и оранжерии.

Градът в Саудитска Арабия ще въведе транспорт от следващо поколение, наречен Volocopter.

Саудитска Арабия ще предлага директни полети от NEOM до Лондон и Дубай.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *