Готово е първото ученическо общежитие в Стара Загора

г. Автор
общежитие

Приключи строежът на първото ученическо общежитие в Стара Загора. Проектът е  на стойност 4,3 млн. лева и е финансиран по национална програма на Министерството на образованието и науката.

Общежитието е на Профилираната гимназия по компютърни науки и математически анализи “Проф. Минко Балкански” и в него ще бъдат ученици, които са от други градове в страната.

Сградата е в двора на учебното заведение, капацитетът є е за 60 младежи и девойки. За тях ще се грижат възпитатели и медицинска сестра. Интересна подробност в утвърдения от педагогическия съвет правилник за дейността на общежитието е, че основен критерий за настаняване е успехът на децата. Ще се приемат ученици, завършили предходната учебна година с успех, не по-нисък от Много добър “4,50”. По изключение ще бъдат приемани и деца по социални причини.

Първите ученици ще бъдат настанени в общежитието в началото на новата учебна година, съобщи директорката Камелия Крумова. В момента учениците, които не са от Стара Загора, са по квартири и имат договори с хазаите до края на юни – юли.

Гимназията бе създадена само преди три години, чест гост ѝ е световният физик Минко Балкански, чието име носи. Обучават се 261 ученици, 46 от тях са от други градове.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *