Henriquez Partners Architects проектира комплекс от сгради във Ванкувър

г. Автор
сгради

Канадското студио Henriquez Partners Architects проектира 10 високи сгради, покрити със зеленина и дървета, които ще бъдат разположени в крайградски парцел около Ванкувър.


Westbank поканиха Henriquez Partners Architects, за да проектират този комплекс върху 4,5 милиона квадратни фута.

сгради

Комплексът е наречен Оубридж и ще се състои от 10 жилищни кули. Едната от тях ще бъде с жилища на достъпни цени, офиси и търговски площи, ще бъдат изградени и велоалеи и пешеходни пътеки.

сгради

Westbank е наела различни дизайнери да работят върху интериора за всяка сграда. Италианският архитект и дизайнер Пиеро Лисони е избран за най-високата кула. Известна като сграда Четвърта, тя представлява извита структура,  която се стеснява към върха.

сгради
сгради

„Проектът Оубридж на Westbank беше невероятно привлекателен за мен поради широкия мащаб  и сериозните амбиции за трансформиране на градската среда и динамика Ванкувър ”,
коментира Лисони за Dezeen.

„Той включва търговски, жилищни, граждански институции, общински и зелени пространства, предназначени да обогатят живота на тези, които обитават тези пространства. Бях привлечен и от факта, че този проект обединява толкова много невероятни световни таланти, които допринесоха за създаването на  уникална среда в един от най-големите градове в света.“, добави още той.

сгради

В изграждането на тези впечатляващи сгради са приложени редица устойчиви решения за икономия на вода и са осигурени  енергийно ефективни източници на енергия.  

Снимки: Dezeen
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *