Ховал представи иновативни системни решения на Building innovation forum 2018

г. Автор
hoval-0

Ховал презентира системни решения за сървърни центрове за данни (Data Centers) на  Building innovation forum 2018.

Building innovation forum 2018 предостави място на водещи професионалисти в проектирането и реализацията на мащабни сградни проекти да споделят важни тенденции и добри практики при актуални за индустрията теми. Основни акценти на изданието бяха:

– Високите сгради – принципи, модели и иновации;
– Datacenters: центрове за съхранение и обработка на данни – принципи и модели;
– Retail design – тенденции при дизайна на търговски сгради и обекти;
– Градски и ваканционни хотели – нови проекти и технологии 2018;
– Училища – концепции, реализации и добри практики.
hoval-1Системата ServeCool представлява високоефективно, икономично и екологично чисто решение за охлаждане на сървърните центрове. В едно съоръжение са комбинирани три вида охлаждане – пасивно чрез пластинчати топлообменници, адиабатно чрез използване на чиста дъждовна вода и активно чрез охладителни машини. Поради високия коефициент на ефективност на пластинчатите топлообменници в по-голямата част от времето системата работи в най-икономичния режим пасивно охлаждане чрез използване енергията на въздуха. Чрез него вътрешният микроклимат на сървърните машини е изцяло защитен от прах и влага, което е изключително важно за надеждната работа на сървърите. При необходимост от допълнителна мощност се включва адиабатното охлаждане чрез вода. В този случай се използва съхранената дъждовна вода, която като природен ресурс е лесно достъпен изключително чист за използване при адиабатно охлаждане. Поради голямата ефективност на системата третата степен на охлаждане – активното механично охлаждане – ще се включва само в 10-15 % от времето. През останалите 85-90% системата работи в най-икономичния си режим.
hoval-3
Системата ServeCool е едно иновативно решение, с изключителна компактност (само 14 м2 за охладителна мощност от 140 kW), гъвкава модулна структура, която може да се надгражда при разширяване на сървърната база и бърза възвръщаемост на инвестицията поради изключително ниските режийни разходи при експлоатация.
Hoval-ServeCool-solution-for-data-centers---grafic---low-cost-comparisson

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *