IFC инвестира €150 милиона в платформа за бизнес имоти

г. Автор
бизнес имоти

Международната финансова корпорация (International Financial Corporation – IFC) инвестира 150 млн. евро в Lion’s Head Investments – платформа на AG Capital за бизнес имоти в България и Румъния. Това съобщиха от Lion’s Head.

Международната финансова корпорация е финансова институция, част от Световната банка, която предлага инвестиционни, консултантски услуги, както и такива за управление на активи, за да насърчи развитието на частния сектор в по-слабо развитите страни

Финансирането на корпорацията включва конвертируем инструмент и синдикиран заем. Lion’s Head притежава и управлява пет офис сгради: две в София – Полиграфия офис център и Мегапарк, и три в Букурещ – Oregon Park A, B &C.

Към края на 2023 г. заетостта на площите в офис сградите надвишава 95%. Сред наемателите са глобалните компании Oracle, Deloitte, EY, Thermo Fisher, Bosch, Groupama.

Lion“s Head работи върху създаването на нова платформа за логистични активи в България и Румъния, която ще бъде подкрепена от инвестицията на IFC. Сделката включва ангажимент новите активи на компанията ще бъдат сертифицирани с EDGE – сертификата за зелени и устойчиви сгради на IFC.

AG Capital е създадена от Христо Илиев преди 30 години и обединява група от компании в сектора на недвижимите имоти. Към момента развива дейност и управлява проекти в България, Румъния и Полша. В портфолиото й са водещи дивелъпмънт компании – Park Lane ( бизнес имоти) и BLD и Ultima (жилищните имоти).

International Financial Corporation (IFC) e част от Групата на Световната банка оперира в повече от 100 държави. През 2023 г. IFC инвестира рекордните 43,7 млрд. долара за подпомагане дейността на частни компании и финансови институции в бързо развиващите се страни.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *