Имотният пазар във Великобритания бързо се възстановява

г. Автор
london-imoti-0

В по-голямата част на Великобритания пазарът на недвижими имоти отчита бързо възстановяване до нивата опреди въвеждането на карантината.

Тази тенденция се наблюдава, макар Лондон да е на от класацията, а пазарите в Шотландия и Уелс да остават затворени.

Това съобщава британското издание The Guardian.

Броят на реализираните сделки е едва с 12% по-нисък от нивата в началото на март. От момента на премахване на извънредното положение новите сделки отчитат ръст от 137%.

Едновременно с това се наблюдава ръст и при цените. Средната офертна цена при продажбите в началото на юни е със 6% по-висока спрямо същия период на 2019 г.

Трябва да се отбележи от друга страна, че данните на Zoopla обаче рязко контрастират с тези на Nationwide. Те през миналата седмица отчетоха, че английските жилища се обезценяват с най-бързите си темпове от времето на финансовата криза и прогнозираха спад от 14% през текущата година.

Лондонският пазар все още не успява да се възстанови, тъй като купувачите търсят жилища предимно извън пределите на столицата, тъй като заради новата политика на повечето фирми на служителите не им се налага да пътуват до Лондон. През първата седмица на юни продажбите на апартаменти там остават с 24.8% по-ниски спрямо първата на март, малко преди въвеждането на ограниченията, макар пазарът да е бил отворен.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *