Иновативни идеи за градско развитие представи форум „Digital Varna“

г. Автор
Digital Varna

Иновативни идеи за градско развитие бяха презентирани по време на форум „Digital Varna – отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж“.

Събитието се проведе в хотел „Интернационал“ в курорта Златни пясъци. То бе вписано в концепцията „Варна – град на Знанието“, която има за цел да обедини местната власт, академичната общност, бизнеса и неправителствения сектор за развитие на потенциала на града с умни решения. Това подчерта в приветствие към участниците кметът на Варна Иван Портних.

На форума бяха представени възможностите на разработваната от общината умна платформа за дигитален паркинг. Тя предоставя възможност за намаляване на замърсяването и трафика чрез съкращаване на търсенето на паркомясто и може да се прилага, както в зоните за платено паркиране, така и в градския транспорт, такситата и услугите за споделяне на велосипеди.

Представени бяха плановете за действие „Зелен град Варна“, за устойчив растеж и синя икономика чрез подкрепа за бизнеса и академичната общност.

В събитието се включиха експерти от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, ВВМУ „Никола Вапцаров“, Huawei Technologies Bulgaria, „Виваком“, Комисията по регулиране на съобщенията, Tixi и др. Форумът се организира от фондация „Дигитална България“, представена от Мартин Захариев, със съдействието на Община Варна.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *