Испанците активно търсят нов дом с градина или голяма тераса

г. Автор
испания

Два от най-големите портали за имоти в Испания отбелязват рекордна активност на потребителите през последните три месеца.

Директорът за комуникациите в сайта Fotocasa Анаис Лопес съобщи за годишен скок с 40% на трафика.

“Всички имотни агенции, с които работим, казват, че отчитат безпрецедентен интерес към смяната на дома, получават огромен брой обаждания и организират огледи”, казва Лопес и допълва, че посещенията на страницата на Fotocasa и контактите са доста над средните нива преди пандемията. Говорителят на сайта Idealista Бенат дел Косо коменитира, че запитванията за онлайн консултации за ипотечни кредити са с 20% повишение над обичайните равнища.

Тази тенденция се обуславя от засиления мотив на испанците да се преместят в по-голям дом, с градина или тераса. Поради тази причина купувачите много внимателно разглеждат много оферти, преди да изберат най-подходящия за тях дом. Но по отношение на броя на реално сключените сделки няма ръст, а остават приблизително на нивото от миналата година. Порталите за недвижими имоти в Испания разчитат, че ниските лихви и помощите от ЕС ще подкрепят пазара на недвижими имоти. Междувременно цените на жилищата в Испания остават непроменени.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *