Изграждат индустриална зона на мястото на бившето летище в Сливен

г. Автор
индустриален парк

Общината ще кандидатства за финансиране през Плана за възстановяване и устойчивост.

Кметът на община Сливен обяви, че част от бившето летище „Бършен“ в Сливен ще бъде преустроено. Плануваното изграждане на Индустриален парк е един от най-важните проекти за Сливен през следващите години.

За финансирането на проекта, община Сливен ще кандидатства по Плана за възстановяване и устойчивост, като срокът за това е началото на ноември, тази година, а подгодотовката на документите вече е в ход.

Кметът Радев заяви: „Искам в Сливен да има достатъчно добре платени и все по-добре платени работни места и трябва да вървим в тази посока. Радвам се, че вече има пълно единодушие за индустриалния парк, защото проектът е важен за града в годините напред“.

Първият етап от подготовката за изграждането на индустриалната зона вече е приключен. В края на миналата година бе изготвен Подробният устройствен план и предпроектните проучвания за водоснабдяването, канализацията и отводняването.

Идеята за реализирането на подобен проект е свързана със зелената сделка, която планира ограничаване на въглищата и енергетиката, което от своя страна би освободило сериозен ресурс от работна ръка в Сливен и Нова Загора. Очаква се с реализирането на индустриалната зона, ресурсът да бъде пренасочен и да даде нов тласък при създаването на нови производства и нови предприятия, в които да работят местните жители.

Според кмета, ако този проект бъде реализиран успешно, не само ще се осигурят нови работни места, но и инвестиционния процес за всеки предприемач ще бъде съкратен с поне 2-3 години.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *