Изграждат магистрала от Шанхай до Хамбург

г. Автор
магистрала от Шанхай до Хамбург

Председателят на руската Държавна дума – Вячеслав Володин съобщи на страницата си в Инстаграм, че тази година започва строителството на магистрала „Меридиан“, която ще се простира от Шанхай до Хамбург. Володин написа: „Тази година ще започнем строителството на магистрала „Меридиан“. Пътят, който всъщност трябва да минава по диагонала на Саратовския регион е част от изграждането на магистрала, която ще премине през Руската федерация и ще свърже Европа с Азия“.

Изграждането на новата магистрала не само ще подобри транспорта, но и ще допринесе за икономическото развитие на целия регион. Чрез изграждането на новата пътна връзка ще се увеличи скоростта на доставка на стоки от Европа до Азия с почти пет пъти.

Общата дължина на магистралата Шанхай – Хамбург ще достигне 8,5 хил. км., като дължината на руския участък е около 2 хил. км. Маршрутът на новото трасе ще минава през Китай, Русия, Беларус, Полша и Германия. В Русия магистралата трябва да мине през Оренбург, Саратов, Тамбов, Липецк, Брянск и Смоленск.

Още в средата на 2019 г. Димитрий Медведев одобри проекта за частта на магистралата в Русия. Инициатор на проекта е „Руска холдингова компания“, като се съобщава, че компанията е закупила земята по коридора на бъдещия път. Изграждането на „Меридиан“ в руската и част ще започне от границата с Казахстан, като след първия етап, по трасето могат да се пуснат за движение камиони, които ще преминат през втората част на пътя чрез регионалния А300. Проектът се оценява на над  16 млрд. лева.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *