Изграждат нова фабрика за цигари в Стара Загора

г. Автор
фабрика за цигари
Новият завод, който ще се изгради на „Слънце Стара Загора – Табак“ ще се развива заедно с водеща международна компания в отрасъла.

Инвестиционното намерение на „Сила холдинг“, е да купи между 60 и 80 декара земя, да построи завода и да пренесе в него производството си на цигари и рязан тютюн. 

Преместването се налага, тъй като сегашното място с площ 73 декара е със сменено предназначение и вместо да продължава да бъде производствена зона, вече ще бъде жилищен блок с 400 апартамента и застрояването на жилищни сгради ще продължи.
Първите стъпки за изграждането на новата фабрика са направени. „Слънце Стара Загора Табак“ са подписали договор с компания, която да извърши проектирането и модернизирането на такъв тип съоръжения. Наличен е и терен, който се намира в индустриалната зона.
В отчетите на фабриката са отбелязани натрупани загуби от предходни периоди, но ръст в сравнение с 2017 г. Фабриката е изнасяла продукция за азиатските пазари, Европа, Америка и Африка.
фабрика за цигариНа фона на „Булгартабак“ и „КТ Интернешънъл“, фабриката е малка, но съвместният бизнес с голяма чужда компания обаче би могла да промени мащаба на старозагорското цигарено производство.
Припомняме, че контрабандата на цигари е спаднала десет пъти за девет години от 34.5% от потреблението през 2010 г. до 3.8% през първото тримесечие на 2019 г. В момента България е с най-ниските нива на контрабанда в Европа. Проучването е извършено от „Инициативата срещу незаконната търговия“, в която участват пет цигарени компании.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *