Изграждат военно-полева болница в зала „Арена Армеец“ с 500 легла

г. Автор
арена армеец
Премиерът нареди учения за изграждане на още такива да се проведат и в други големи градове на страната

Вицеадмирал Емил Ефтимов – Вр.и.д. началник на отбраната обяви, че от днес започва учение за изграждане на военно-полева болница с 500 легла в зала „Арена Армеец“ за болни от коронавирус.

„Днес трябва всичко нужно да бъде доставено, а утре тя да бъде оборудвана. В болницата ще има до 500 легла. По думите на военния министър Красимир Каракачанов в резерва Армията има военно – полеви болници с до 15 000 легла. Премиерът нареди учения за изграждането им да се проведат и в други големи градове на страната.

По думите на Красимир Каракачанов това става по нареждане на Националния оперативен щаб, с помощта на армията и силите на резерва. Армията е готова да помогне на полицията за спазване на обществения ред. Половината европейски столици се охраняват от армията и хората нямат нищо против, каза още вицепремиерът.

Каракачанов допълни, че „Армията има готовност за разполагане на палатки за лекуване на военно-полеви условия за още 5000 човека – става дума за тези извън държавния резерв“.

Според Каракачанов изграждането на военно-полевата болница ще отнеме 24 часа – времето, което е необходимо за изваждане на полевата болница от складовете на армията.

Припомняме, че в град Ухан бе построена специализирана болница за борба с коронавирус за 10 дни. Строителните работи не са спирали от започването им на 24 януари, като са участвали 7 000 работници.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *