Изнасят кадастралните услуги в районите

г. Автор
kadastur

Предоставянето на кадастрални услуги за гражданите в София ще се подобри чрез разкриването на изнесени офиси в районните администрации.

Това стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който проведе среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и с кметовете на районните администрации в града.

Регионалният министър подчерта, че до петък ще бъде ясна концепцията относно това как ще се оформят процедурно, юридически и финансово отношенията между страните по създаването на изнесените работни места. По думите му основната цел е по-качественото и по-бързо обслужване на българските граждани с глобалната визия за облекчаване на административната тежест и процесите по обслужване.

Нанков уточни, че среща съдействие от Столична община вече втора година и в момента за 4 района – „Нови Искър“, „Надежда“, „Люлин“ и „Подуяне“, има подписани споразумения за създаване на изнесени работни места. Предстои подписване на такова и за район „Илинден“. Нанков обясни, че 21 от столичните райони са с готова кадастрална карта, като се работи по създаването на такава за районите „Слатина“, Студентски“ и „Лозенец“.

Регионалният министър поясни, че услуги в областта на кадастъра могат да бъдат заявявани и получавани чрез портала, който е част от интернет страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, като 13 от 15-те услуги са безплатни за гражданите.

Йорданка Фандъкова заяви, че всички районни кметове са заявили готовност след уточняване на детайлите да бъде отворено място във всеки район. Тя подчерта, че кметовете са мажоритарно избрани, всеки от тях носи своята отговорност и ще подпише споразуменията лично.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *