Йорданка Фандъкова провери строителството на аквапарка в София

г. Автор
аквапарк

До края на годината ще бъде приключен първият общински аквапарк в София.


Стойността на проекта и парковото пространство около него е над 9,5 милиона лева. Столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектира как върви строителството. Около 60% от работата по обекта вече е свършена, съобщава БНТ.

С изграждането на атракциона и зелената площ към него ще бъдат добавени нови 25 декара към столичния парк „Възраждане“. Аквапаркът с пет открити басейна ще бъде разположен на 6 декара. Ще има и сграда със закрит басейн с минерална вода, СПА зона и ресторант, а от покрива ѝ ще се спускат водните пързалки.

аквапарк

„Деветнадесет декара е реално парковата част, която предстои да бъде завършена с настилки, със засаждането на над 600 дървета. Пред парка ще бъде изградена и чешма с минерална вода“, съобщи Фандъкова.

Столичната община има намерение да обновяви още 6 парка. Един милион лева е предвиден за този в квартал „Дружба“, където вчера жители протестираха срещу застрояването на площ от парка. Според столичния кмет съдбата на проблемния частен терен на територията на парка все още не е категорично ясна.

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *