JYSK строи логистичен център в Божурище

г. Автор
jusk

Четвъртата държава, в която датската компания JYSK реши да изгради логистичен център е България. Инвестицията е на стойност 100 млн. EUR. Постройката ще се намира в държавния индустриален парк в Божурище и ще бъде пусната в експлоатация след две години. Днес министърът на икономиката Емил Караниколов направи първа копка на новия индустриален имот. „Това е най-голямата инвестиция в Икономическата зона към момента и несъмнено ще затвърди нейните позиции като една от най-атрактивните локации в страната както за чуждестранни, така и за местни инвеститори. Заявените инвестиции в Зоната достигат 235 млн. лв., а в резултат от тях се очаква да бъдат разкрити 1064 работни места”, посочи Караниколов. Неговият заместник – Лъчезар Борисов, изграждането на логистичния център е добър знак за българо-датските икономически отношения.

Първата част от четвъртия в света логистичен център на JYSK ще бъде готов през третото тримесечие на 2018 г. Тя ще включва строителството на по-ниските постройки. В тях ще се извършват предимно ръчни дейности като опаковане, сортиране и други.

Вторият етап включва изграждането на две сгради с височина по 50 метра и с площ 10 000 кв.м. Интересно е да се отбележи, че до момента подобни сгради в България не надвишават 15 метра височина. Пусковият срок е третото тримесечие на 2019 г.

Компанията има подобни складове в Дания, Швеция и Полша. Плановете са центърът в Божурище да обслужва магазините на компанията освен в България, и в Гърция, Румъния, Словения, Хърватия, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Броят на магазините на JYSK в света е 2300, като те са разположени в 41 държави. Годишният оборот на компанията възлиза на 2.9 млрд. EUR. Разполага с 20 000 служители. Относно България – тук тя разполага с 13 магазина. Целта е у нас да има 35 магазина.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *