Къде в София се търсят луксозни имоти

г. Автор
imoti

Най-стабилният сегмент от пазара на недвижими имоти е луксозният. По време на кризата обезценяването не беше голямо, а през последните години се отчита стабилен, макар и не много голям ръст. София остава най-предпочитаното място за придобиване на подобен имот, като преобладаващата част от купувачите придобиват луксозните апартаменти с цел инвестиция.

Малко са районите, към които се насочват заможните. На първо място това е идеалният център на София и Докторски паметник. Иван Вазов, Лозенец и Изток също са квартали, към които се насочват по-заможните купувачи, посочват брокери. От по-отдалечените квартали интересът е към Бояна.

Доказателство за това, че сегментът расте, е че в във всички посочени квартали се наблюдава ръст в цените на жилищата за изминалите 12 месеца. По данни на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg, Иван Вазов е кварталът със значителен ръст в цените на жилищата. За периода май 2016 – май 2017 г. стойността на квадратен метър се е повишила от 1225 EUR на 1411 EUR, или с 15%. Това още един път идва да потвърди тезата, че липсата на достатъчно предложения води до ръст в цените. Това във висока степен се отнася за луксозния сегмент, където предложенията са единични, коментират специалисти, съобщават fakti.bg.

В Лозенец и Бояна също се отчита 8% поскъпване при апартаментите, като към момента оферираните стойности са съответно 927 EUR/кв.м и 1235 EUR/кв.м. В Изток и Лозенец поскъпването е съответно 6% и 7%.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *