Как би могло да изглежда едно училище?

г. Автор
uchilishte-Bjarke-Ingels-Group-0

Представяме ви училище WeGrow, което е част от международната компания за споделени работни пространства WeWork. Проектът е на датското архитектурно бюро BIG – Bjarke Ingels Group. Намира се в Ню Йорк и е предназначено за децата на служителите на една компания.
uchilishte-Bjarke-Ingels-Group-1
Стремежът на архитектите е бил да създадат място, което значително се отличава от познатото ни училище и дава възможност за интерактивно обучение. Пространството е решено по такъв начин, че децата да имат възможност да се придвижват из сградата и лесно да общуват с учителите и помежду си. На площ от 930 кв. м са разположини 4 зали за обучение, работилници, музикално и художествено студио и гъвкаво обществено пространство.
uchilishte-Bjarke-Ingels-Group-3uchilishte-Bjarke-Ingels-Group-2
В интериора има няколко обекта, приличащи на капсули или кутии, за които водеща е овалната форма. Така е създадено усещането за ладншафт, в който едно пространство плавно преминава в друго. Всеки обект е достъпен за децата от различни възрастови групи. Вътре те могат да четат, да пишат по индивидуални задания, но все пак под контрола на преподавателите.
uchilishte-Bjarke-Ingels-Group-7Училището е изпълнено с много естествена светлина, а приятните земни тонове придават атмосфера на спокойствие, уют и топлина. Изкуственото осветление идва от различни видове лампи с нестандартен дизайн, какъвто е този на всички типове мебели.Етикети:

Посетете и харесайте нашата страница във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *