Как технологиите промениха отоплението и климатизацията – отговорите на Архитектурно-строителна седмица

г. Автор
Архитектурно-строителна седмица

От 16 до 19 юни професионалното бизнес изложение Архитектурно-строителна седмица събира в Интер Експо Център строителния бранш.

Навсякъде и във всеки аспект на живота ни можем да намерим присъствието на високите технологии. В следващите редове отговаряме на въпроса, как технологиите промениха отоплението и климатизацията? Примерите черпим от интересни предложения, които ще видим съвсем скоро – на изложение Архитектурно-строителна седмица, от 16 до 19 юни, в Интер Експо Център.

Системните решения – управлението е вече и онлайн

Архитектурно-строителна седмицаСензорно управление и възможност за контрол от разстояние дава контролерът NIBE SMO S40. Той оптимизира работата на климатични системи в дома и офиса. Предлаган от Термо-помпени системи, може да бъде внедрен в Smart home, а при комбиниране с термопомпи NIBE въздух-вода и други компоненти се създава интегрирана климатична система. Ще се запознаем и с интелигентни хибридни системи за отопление и охлаждане. Те бързо навлизат в новото строителство и реновирането на стари сгради, съчетавайки икономия, ефективност и екологичност. Подходящи са за жилища с вентилаторни конвектори или в комбинация с подово отопление и охлаждане. Превключването между режимите на работа е автоматично, а системата на Екотерм проект винаги избира най-икономичния вариант.

Следва още едно решение – приложимо и за търговски и офис сгради и за къщи. Това са системите за рекуперация на топлина и свеж въздух. Все по-навлизащи в ежедневието, те едновременно и непрекъснато извличат застоялия въздух, обновявайки го със свеж. Захранващият и отвежданият потоци се насочват един срещу друг в отделни канали, а отработеният въздух загрява постъпващия. Системата пести енергия, подава въздух равномерно в помещенията като го пречиства. Контролът на работа при ниски температури е автоматичен, а цялата система може да се управлява онлайн през смартфон или таблет.

Архитектурно-строителна седмица

Акцент на някои от изложителите, сред които Елко Еп България, ще бъдат домашната и сградната автоматизации. ММС Инк, представител на Daikin, ще се фокусира върху климатичната техника, фотоволтаичните панели и системите за окачване. С опита си за изграждане на пасивни сгради ще ни запознае EUDOMUS.

Архитектурно-строителна седмица

Съвременните технологии дават неограничени възможности. Тази мисъл пораждат стъклените системи от последно поколение. Иновативните методи на производство и създаване на материалите, предложени от LYATEV, дават възможност за изграждане на стъклени преградни стени, безрамкови стъклени балкони, остъклявани тераси, зимни градини и още, и още…

Как технологиите промениха отоплението и климатизацията - отговорите на Архитектурно-строителна седмица

Разбира се, на Архитектурно-строителна седмица ще открием и доказали се продукти, в които са внедрени модерни технологии на контрол. Сред тях са газовите котли Frisquet, които обаче са с вградено дистанционно управление, както и електрическитe котли „Мега-Терм“, изработени от едноименната фирма.

Да поговорим и за материалите

Безспорно е, че оптималните нива на отопление и охлаждане се постигат чрез внедряването и на иновативните продукти, създадени с високотехнологични методи и материали. Такива са изолиращите кофражни форми, които дават възможност за високоефективно и качествено създаване на енергоефективни сгради с двойноизолирани стени и конструкции, земетръсоустойчиви и екологични съоръжения.

Екологичността е водеща при кофражните блокове на GreenBuild Property. Създадени от остатъчна дървесина, елементите съчетават всички приоритети на еко строителството. Представени на изложението ще бъдат и IKO Summa. Първата от ново поколение битумни хидроизолационни мембрани, предлагана от ARMORMAT, е с повишена огъваемост при ниски и изключителна устойчивост на високи температури. Ще се запознаем и с качествата на топлоизолационните панели ASSAN PANEL. Този тип „сандвич-панели“ са рационален избор, когато желаем да съчетаем топла, водна и звукоизолация.

Привлекли сме вниманието и сме събудили любопитството Ви? Всичко, споменато можете да видите наживо от 16 до 19 юни на изложение Архитектурно-строителна седмица. Нужно е само да се регистрирате за свободно посещение на www.buildingweek.bg.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *