Кампания на БАИС за безопасно саниране

г. Автор
sanirane-blokove

От лятото на 2016 г. БАИС провежда активна кампания за използване на безопасни материали при саниране на сгради на територията на България.

Усилията на асоциацията, съвместно с компетентните институции, са насочени към спиране на влагането във високи сгради над 28 м. на EPS (стиропор) с произход Румъния, с невярно декларирани показатели по реакция на огън..

БАИС настоява за промени в Наредба Iз-1971/2009 г. за строително техническите правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар, според които за сгради с височина над 28 м. трябва да се използват само негорими материали, т.е. материали с клас по реакция на огън А1 или А2.

След трагедията в небостъргача „Гренфел“ в Лондон въпросът за влагане във високи сгради на пожаробезопасни материали с изрядни сертификати става все по-актуален на европейско ниво.

bTV се включи като медиен партньор в кампанията на БАИС и изготви репортаж, който представя опасностите от саниране на сгради над 28 м. с горими материали и акцентира върху съветите, които дават по казуса български и чужди експерти.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *