Кание Уест проектира футуристични жилища в Калифорния, които може да бъдат разрушени

г. Автор
Кание Уест
Кание Уест проектира футуристични жилища в Калифорния, които може да бъдат разрушени

Рап звездата Кание Уест не спира да ни изненадва не само с хитове, модни колекции, но и с друг свой интерес в сферата на архитектурата.

Неотдавна сп. „Форбс“ публикува интервю на певеца, в което той разкрива, че разработва проекти за нискодоходни жилища в Калифорния. Самите жилищни сгради са с нетрадиционна архитектура, заимствана от филма „Междузвездни войни“.

Сглобяемите къщи имат същата строга естетика и приличат на тези от детството на Лук Скайуокър. Целта на новите инвестиционни намерения на звездата е те да бъдат обитавани от хора с ниски доходи. Архитектурната инициатива е насочена в изграждането на социални жилища, за да „направи света по-добро място“.

Кание Уест
къщи взаимствани от филма „Междузвездни войни“

Преди година Кание Уест представи проекта Yeezy home, където чрез социалните мрежи призова архитекти и дизайнери да се включат в екипа му. Самите сгради са напълно сглобяеми, което значително намалява разходите за строителство и материали. Къщичките могат да бъдат използвани като подземни жилища за бездомни. Списание „Форбс“ обяви, че трите прототипа са „продълговати и десетки фута високи“.

Оказва се обаче, че идеята на певеца е възможно да не бъде реализирана до край, тъй като не е получил нито едно от необходимите разрешителни, преди да построи прототипите. Уест и екипът му  планират да получат съответните разрешителни, въпреки че поддържат тезата, че жилищата са само прототипи и ще бъдат или преместени, или разрушени, след като Кание разкрие идеята си пред света.

Кание Уест

Очевидно певецът не ограничава своето вдъхновение до раждането на хитове и модни колекции. Певецът определено има интереси в областта на архитектурата и нестандартните проекти. В началото на годината той дари 10 млн. долара за реализацията на проект на художника Джеймс Търел за превръщането на угаснал вулкан в обсерватория за невъоръжено око, откъдето романтици от цял свят ще могат да вперват поглед в нощното небе в невероятна обстановка.

Художникът Търел е собственик, както на земята около кратера, така и на самия кратер – Роден. Евентуалното откриване на Роден, чиято реализация ще струва около 200 млн. долара, ще бъде едно от най-значимите събития в кариерата на художника, а приносът на Кание Уест е неоспорим.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *