„Карин дом“ търси строител за новия Център за работа с деца

г. Автор
Карин дом

Фондация „Карин дом“, която в продължение на повече от 24 години предоставя услуги за деца със специални нужди и техните семейства, изготвя конкурс за избор на строителна компания за изграждането на своя нов Център за работа с деца.

От няколко години „Карин дом“ търси възможност за осигуряване на нова сграда, която да развива в по-голям обхват услугите за деца и семейства, както и обучителната дейност на организацията.

Архитектурният проект беше избран чрез анонимна процедура в международен конкурс сред 174 участници от 48 страни. Архитектите, работещи в Берлин, Биляна Асенова и Саша Чабати спечелиха конкурса с ясна концепция за ефективна и компактна сграда, която запазва в максимална степен естествената среда на терена. Изграждането на новия център във Варна се осъществява по проект на Фондация „Карин дом”, финансиран от частна фирма. Община Варна осигуряма парцелът за строежа, гласуван с пълно мнозинство от Общинския съвет през 2019 г.

Сега „Карин дом“ извършва проучване отностно интереса на потенциалните участници и техния капацитет, строителството ще бъде възложено с технически и работен проект по всички части, както и авторски надзор от страна на проектантите. Центърът за работа с деца „Карин дом” ще бъде изграден в непосредствена близост до идеалния център на града – между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров”.

Амбицията на ръководството на Карин дом е да прецизира условията на отворена и прозрачна процедура за избор на изпълнител, който има опит в строителството на сгради със сходни на проекта функции, доказан професионализъм и качество на изпълнение, финансова стабилност и мотивация да допринесе за каузата на Карин дом.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *