Кметът на Созопол е обвинен за присвояване

г. Автор
кмет на Созопол

Обвинение към кмета на Созопол Панайот Рейзи в длъжностно присвояване в особено големи размери отправи Софийската градска прокуратура.

Според обвинението престъплението е било извършвано в дълъг времеви период – от 29 август 2014 г. до 27 март 2017 г., в съучастие с друго длъжностно лице от общината. Рейзи извършил присвояване на общински пари 33 пъти в общ размер 1 989 474,08 лв. (собственост на Община Созопол), поверени му да ги управлява.

Всичко се случвало посредством фалшиви договори и фактури. Парите били плащани от бюджета на общината по фактури за ремонти. Сумите обаче постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата изпълнител.

Самите фактури и договори не произхождали от лицата, сочени за техни автори, посочва dir.bg.

Напомняме, че кметът на морската община последно бе споменаван около скандала със строителството на Алепу, което след медийни публикации беше спряно. Скоро след това се оказа обаче, че продължава с пълна сила. Твърденията на инвеститора са, че в момента укрепва свлачище. Екоактивисти отправиха обвинение към Рейзи, че ги е излъгал твърдейки, че на плажа няма да се строи, когато всъщност идеята е там да се появи ваканционно селище.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *