Колко стигна цената на апартаментите в кварталите на София

г. Автор
цена на жилищата
Средната продажна цена е 1088 евро квадратен метър

През третото тримесечие на 2019 г. средната цена на жилищата, които са продадени в София стигна 1088 евро кв. м. В сравнение с миналата година от цена 1090 евро кв. м. се забелязва леко намаление.

От друга страна средната крайна цена при покупка на жилище в столицата е 89 307 евро, докато за същия период, миналата година е била 86 260 евро.
Данните са изнесени от BULGARIAN PROPERTIES – агенция за недвижими имоти.
В зависимост от типа жилище, през последните години тенденцията е около 90 000 евро покупна цена, с малки изменения.
Изминалата година се оказа успешна за имотния пазар в София с нараснали продажби и стабилни цени. Все по-често българите търсят имоти и с отлична достъпност на жилищата. Обикновено най-търсени са двустайните апартаменти на 4 етаж за по-голяма, просторна и красива гледка.
Ето и средни цени в някой квартали за последното тримесечие на 2019 г.
• Банишора – 985 евро/кв.м.

• Манастирски ливади – 1 042 евро/кв.м.

• Витоша – 990 евро/кв.м.

• Кръстова вада – 1 308 евро/кв.м.

• Дианабад – 1 296 евро/кв.м.

• Люлин 2 – 688 евро/кв.м.

В районите около южната дъга на околовръстното шосе се наблюдава подем и развитие на нови проекти. Също така се подобрява и инфраструктурата, което е много важно. Колкото и минуси да имаха квартали като Манастирски ливади, Витоша и други, безспорен факт е, че те са южни квартали, близо до Витоша, близо до центъра и до основни точки от града и поради тези причини те пак заемат топ позиции в търсенето на купувачите, а с времето и средата им се подобрява.
 
В същото време има засилен инвестиционен интерес и към северните и западните квартали, където метрото е от голяма значение, тъй като купувачите са все по-склонни да закупят жилище в район с развита инфраструктура и на по-ниска цена. 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *