Красив павилион изграден от 1300 палета

г. Автор

Източник: greentech.bg

Тъй като доставните палета се намират по всички краища на света, те представляват евтин и надежден „строителен“ материал, който дава тласък на модерното течение, наречено „Палетотектура“, доста актуално в наши дни.

През 1995 година Матиас Люберман проектира и построява павилион от 1300 палета, като ги прикрепва едно към друго чрез връзки и ремъци.

През нощта интериорът бива осветен с лампа и огледални рефлектори, при което гледката отвън става особено красива – светлините блестят през пролуките на палетата.

Студенти по архитектура от Университета на Биберах помагат за изграждането на павилиона, който е висок 6 метра, широк 8 метра широк и дълъг 18 метра. Доставните палета са подредени в едно върху друо и едно до друго в криволинеен дизайн, прикрепени заедно чрез връзки и пристегателни ремъци. Неправилната геометрична форма създава вътрешно пространство, наподобяващо  пещера, където са посрещани посетителите.

Временният павилион е използван като място за срещи на представителите на медиите със спортисти от Световното първенство по ски – алпийски дисциплини в Оберсдорф, Германия след техните спускания на пистата.

Тъй като е изграден само от палета, връзки и ремъци, павилионът е лесен за демонтиране и рециклиране след състезанието.

Льоберман решил да използва палета, за да накара хората да погледнат на нещо добре познато и „досадно“ в една нова светлина: като строителен материал.

 

светлодиоди

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *