Куп проблеми с булевард за милиони във Варна

г. Автор
varna-bulevard-svlichane-0
Проблеми с булевард във Варна

В началото на седмицата, след проливни дъждове и бури, започнаха проблемите с един от най-големите инфраструктурни проекти във Варна бул. „Васил Левски“, който бе открит предсрочно, малко преди Великден.

Свлечени земни маси, наводнени участъци, пропаднал стълб и прочие белязаха началото на новия булевард на стойност 115 милиона лева. Голямото количество валежи за кратък период от време предизвикало пропадане на кръговото кръстовище над булеварда.

Днес проблемите не стихват. В района на ромския квартал „Максуда“ върху едно от платната се е срутила земна маса. Земното срутване е повлякло и къща, която ако не бъдат взети навременни мерки за нейното укрепване, може да пропадне. За щастие няма пострадали и жертви.

Станалото вече известно – елипсовидно кръгово кръстовище с наклон се напълни с вода, а поради срутването на земната маса бе премахнат един от стълбовете.

Днес стана ясно, че ще бъде изграден сервизен път, който да дава достъп на полиция и пожарна до къщите, които предстои да бъдат съборени след свличането на ската.

Кметът Иван Портних заявява, че ще бъде поставена и ограда, която да намали изхвърлянето на отпадъци по ската, който се свлече върху новопостроения булевард „Васил Левски и хълмът ще бъде залесен. 




Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *