Куполни къщи, построени за 2 часа издържат 300 години

11г. Автор
куполни къщи

По цял свят архитектите се стремят да отговорят на забързаното ежедневие и изисквания на потребителите на жилища – по – бързо, по-евтино, по – качествено.

Очевидно в Япония се адаптират най-бързо спрямо търсенето и предлагането и въвеждат технология за построяване само за 2 часа, а издръжливостта на къщите е … цели 300 години.

„Japan Dome House“ е японска компания, която проектира и изгражда уникалните къщи от пяна. Интересът към този тип ниски домове нараства особено след земетресението през 2016 г. в Кумамото. Бедствието остава хиляди хора без домове, но не засяга курортът „Aso Farm Land“, който се състои от 480 къщи, построени от полистирол. След земетресението те са непокътнати.

Предимства на куполните къщи

Скорост. Изграждането на куполните къщи става само за два часа. Без излишно губене на време, което може да се проточи с години. Пеноблоковете се обработват със специален огнеупорен разтвор, а след това от тях се изгражда куполната къща. Отварят се прозорци и врати и се покриват със слой замазка. Пенопластът не ръждясва и не гние и има добра топлоизолация. Стандартният размер на една такава къща е около 45 кв.м. с триметров таван. 

Формата на къщите – куполна, не е случайна. Избрана, е за да издържа на земетресения.

куполни къщи

Издръжливост. Тъй като самите блокове, от които са изградени къщите са обработени със специален разтвор, се гарантира тяхното дълголетие. Издържат до 300 години експлоатация.

Цена. Не на последно място по предимства е цената на нова куполна къща. Тя струва само 2000 долара и ви гарантира сигурност при природни бедствия. Очаква се интересът да се повишава и все по-често да се виждат комплекси от куполни къщи, които привличат погледа с нестандартната си архитектура и ексцентричност.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

11 thoughts on “Куполни къщи, построени за 2 часа издържат 300 години

  1. Чудесни са за бедните хора в България.Само че кой да ги прави.Много са евтини и достъпни.

  2. При сегашната обстановка с имотите е твърде вероятно земята да е по-скъпа от къщата…

  3. „направи си сам“. а аз търся производител на пенополистирол. Поздрав

  4. Здравейте, има производител и в България, скоро разглеждах сайта им. Просто потърсете в Google

  5. Много ми харесва! Имаме място в планината! бих желала да си поръчам и закупя.

    1. Здравейте, за сега тази технология се предлага само в Япония. Нямаме информация да се предлагат, дори и в Европа.
      Ако имаме информация, ще я публикуваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *