Лондон заема челна позиция при продажба на луксозни жилища

г. Автор
луксозни жилища

За богатите хора от целия свят Лондон винаги е привлекателен. В английската столица купуват повече супер луксозни жилища, отколкото във всеки друг град по света, показват данни на международна консултантска компания.

За година са закупени имоти в Лондон за почти 4 млрд. долара за имоти в Лондон, чиято продажна цена е поне 10 млн. долара. По общ размер на похарчени пари за супер луксозни имоти Лондон изпреварва Хонконг и Ню Йорк.

Броят на сделките с имоти в Лондон на цена над 10 млн. долара нараства, а най-много са руските, френските и китайските купувачи. Притокът на чуждестранни инвестиции в имоти идва точно в момент, когато много жители на Лондон се пренасочват към предградията и провинцията в търсене на повече пространство в ерата на дистанционната работа.

За година в Лондон са продадени 201 луксозни имота на средна цена от 18,6 млн. долара. В 31 от тези сделки купувачите са дали над 25 млн. долара. Купувачите на луксозни жилища с цена над 10 млн. долара представляват малка международна група от инвеститори, мотивирани и ограничени от съвсем различни фактори спрямо тези, които движат основния жилищен пазар.

Въпреки пандемията общо 19 млрд. долара са били похарчени за година за покупката на супер луксозни имоти в дузина градове по света, посочват от консултантската компания.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *