Мадрид с най-модерният стадион в света

г. Автор
ай-модерният стадион в света
След започналата през лятото реконструкция на „Сантяго Бернабеу“, испанската столица ще има най-модерният стадион в света.

Очаква се строителните дейности на стойност 575 млн. евро да приключат през 2023 г.
Сред иновациите и модернизацията на един от най-известните стадиони в света са: подвижен покрив, който се затваря за 15 минути, увеличаване броя на местата с 3000, 1000 от които за инвалиди. Отвън стадионът ще бъде покрит с мрежа от стоманени ленти, върху които ще може да се прожектират образи и картини.
Зоната около „Сантяго Бернабеу“ също ще претърпи промени. Паркингът ще се превърне в 20 000 кв.м. зелена площ, а за удобство и улеснение на всички, улицата водеща до входовете на стадиона ще се превърнат в пешеходни.
Търговският център на стадиона също ще бъде реконструиран с нови магазини, включително интерактивен такъв. Предвижда се изграждането на две нови кули и луксозен хотел, като са взети мерки строителните дейности да не нарушават реда и спокойствието на живеещите около района.
Президентът на ФК „Реал Мадрид“ – Флорентино Перес уверява, че „Сантиаго Бернабеу“ ще се превърне в най-големия дигитализиран стадион на бъдещето и най-модерния стадион в света.
Това ще е най-грандиозното реновиране на стадиона, който е изграден на 14 декември 1947 година.
За Перес това не е просто бизнес проект, който ще изстреля клуба в друга орбита – той иска да се запише в историята не само като архитект на „галактическите“ селекции на Реал, а и като новия Сантяго Бернабеу.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *