Мазилка рухна на метри от пешеходци в София

г. Автор
рухна мазилка

Мазилка от сграда на площад „Гарибалди“ рухна в центъра на столицата, когато в района е имало десетки пешеходци. За щастие и по чудо няма пострадали.

Оказва се, че сградите в центъра на София, дори и реновирани, могат да се окажат опасни за минувачите. Свидетел на случилото се е Огнян Панайотов, съобщи bTV.

Той чува тътен и мазилката се срутва пред очите му.
„Както си вървяхме, от фасадата като фонтан се изля количество мазилка, една жена на три -четири метра се размина“, разказва младият мъж.

Истински късмет е, че няма пострадали, тъй като парчетата са масивни. Парчетата от фасадата се разпръскват и по трамвайните релси.

Участъкът остана отцепен, докато го обезопасят. На място пристигнаха и служители на Столичния инспекторат. Оттам заявиха, че отговорността за поддръжката на сградата е на собствениците. А столичани казват, че такива инциденти се случват на много места и трябва да се вземе отношение.

За съжаление, подобни инциденти не са рядкост. Въпросът е, че обикновено идват от сгради – архитектурни паметници на културата, които са в окаяно състояние. В случая, обаче става дума за постройка, която е реновирана.

Само преди седмица парчета лед паднаха от покрива на сградата на Държавна агенция „Електронно управление“ на ул. „Гурко“ и раниха 57-годишна жена.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *