Министърът на икономиката връчи сертификат клас „А“ за инвестиция на компания

г. Автор
ministar-emil-karanikolov
Министър Емил Караниколов връчи сертификат клас А

Министърът на икономиката връчи сертификат за най-високия клас „А“ за инвестиция на компания, която ще създаде 130 нови работни места.

От началото на 2019 г. Министерството на икономиката са издали сертификати на 14 проекта,  на обща стойност над 210 млн. лв., които ще създадат 1637 нови работни места.

Емил Караниколов – Министър на икономиката, връчи най-високия клас „А“ сертификат за инвестиция, който се издава по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на „Акронис България“ ЕООД.

Acronis задава стандарти за компютърна сигурност и хибридно облачно съхранение. Компанията е основана в Сингапур през 2003 и регистрирана в Швейцария през 2008, Acronis в момента празнува петнадесетата си годишнина като глобален лидер в сферата на компютърна сигурност. Иновативните технологии на фирмата са подкрепени от над 100 патента, разработват се от над 500 инженери и се поддържат от над 1000 служители по цял свят.

Продуктите на Acronis се използват в над 150 страни и са локализирани за над 20 езика, благодарение на което осигуряват пълноценна защита за повече от 5 милиона потребители и над 500 000 фирми. В дейността си фирмата залага стандарта за кибер защита и хибридно облачно съхранение чрез иновативните си архив, анти-рансъмуеър; възстановяване след бедствие, съхранение и решения за синхронизиране на корпоративни файлове и споделяне.

Размерът на инвестицията на „Акронис България“, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на 1 204 000,00 лв. и ще се финансира изцяло със собствени средства. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат наети 130 местни висококачествени инженери. На официалната церемония, на която бе връчен сертификатът, присъства и Изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции – Стамен Янев.

Целта на проекта е разширение на дружеството чрез създаване на европейски център за изследователска и развойна дейност за кибернетична защита, AI и Blockchain проекти.  Разширяването на научноизследователския център на „Акронис България“ ЕООД в София е свързано с разработването на нов продукт, наречен Acronis Total Protection (ATP), което е едно ново решение, с цел да се направи бизнеса на доставчика на услуги по-мащабен и печеливш, да се справи с вирусните атаки и да намали оперативните му разходи.

Новият продукт ще се основава на проактивни защитни технологии, управлявани от изкуствен интелект, напълно интегриран с бекъп енджин и се очаква да се превърне във водещ продукт на пазара, благодарение на интеграцията на ниво ядро, незабавното възстановяване на данни, мултидисциплинарния R&D екип, съчетан с клиентската база данни и пазарен опит.

Караниколов изтъкна, че от началото на 2019 г. до момента са издадени сертификати на 14 проекта,  на обща стойност над 210 млн. лв., които ще разкрият 1637 нови работни места. Те са предимно в секторите: Производство, ИТ, логистика и др. 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *