Модернизират пречиствателната станция в Перник за 3,6 милиона лев

г. Автор
пречиствателна станция

Пречиствателната станция за питейни води Студена-Перник ще бъде ремонтирана с над 3,6 милиона лева, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Средствата са отпуснати по силата на заемно споразумение със Световната банка по „Проект за развитие на общинската инфраструктура“, по който МРРБ работи. Планува се реновиране на основни съоръжения и оборудване при непрекъсната експлоатация на пречиствателната станция. В следствие от инвестицията ще бъде повишена енергийната ефективност на пречиствателната станция. Дейностите по модернизацията трябва да да завършат до края 2019 година.

Рехабилитацията на стената на язовир „Студена“ започна през юли 2017 година в условия на непрекъсната експлоатация, без източване на язовира, като част от дейностите са под вода. Използваните методи са нови за България и се разчита на водолази, за да се гарантира непрекъснатото водоснабдяване на близо 100 000 потребители в област Перник, включително индустриални, информират от МРРБ.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *