Мол с футуристична фасада в Южна Корея (Видео)

г. Автор
фасада

Футуристичното градче Гуангьо, разположено на юг от столицата на Южна Корея – Сеул, продължава да впечатлява със своите архитектурни забележителности.

фасада

Наскоро бе готова сградата на нов мол – Galleria. Проектът е дело на нидерландската архитектурна фирма OMA. Молът има кубична форма и прилича на скулптурно монолитно произведение. Каменната част от фасадите наподобява камъните, които се срещат край близкото езеро Сувон Гуангьо. Сградата изпълнява функция на фокусна точка на обществения живот в града.

фасада

Монолитността на сградата е красиво разчупена от стъклени композиции. Те създават усещането, че са се промъкнали сред камъка и произвеждат илюзията за наличие на кристали.Проблясъците на светлината придават невероятна оригиналност на фасадите, защото всеки от триъгълните стъклени панели е закрепен под различен ъгъл спрямо останалите. Покривът на сградата е употребен за създаване на озеленено пространство, а вътре спираловидни преходи предоставят място за изложение на художествени произведения.

фасада

Снимки: Аrchdaily
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *