Mori Building Co строи най-високата сграда в Япония

г. Автор
небостъргачът

Компанията Mori Building Co ще построи най-високата сграда в Япония. Проектът е на стойност 5 млрд. USD.


Очаква се небостъргачът да предизвика интереса на чуждестранните инвеститори не само с мащабите си, но и с домакинството на далечната азиатска държава на
Олимпиадата през 2020 г.

небостъргачът

Небостъргачът ще бъде разположен не далеч от центъра на Токио върху площ от 8.1 хектара и трябва да бъде пуснат в експлоатация през март 2023 г. Амбицията на инвеститорите е да превърнат сградата в „град в града”, като в нея ще има офиси, музей, галерия, зелени площи, зони за развлечение.

Всичко това ще бъде разположено в 3 високи сгради, в които ще работят 20 000 служители и ще живеят 3500 души. Офисите ще са 213 900 кв.м. Предвижда се да бъдат изградени 1400 жилищни единици. В небостъргачът ще бъде разположено и британското училище в Токио. В него учат над 700 ученици от 50 държави. Годишно комплексът ще бъде посещаван от 25-30 млн. души.

небостъргачът

Основната сграда ще бъде с височина 330 метра и с 64 етажа. Тя ще е най-високата постройка в Токио до 2027 г. Тогава трябва да бъде завършен небостъргачът Mitsubishi Estate с височина 390 метра.

Впечатляващото в архитектурата и дизайна на сградата е, че тя ще създаде „уникално пространство, ориентирано към хората”, като съчетае различните сегменти от недвижимите имоти и по този начин създаде свои собствен свят. Специално обособената зона Green&Wellness, чиято площ ще бъде 6000 кв.м, ще събира хора от различни общности. Навсякъде, където е възможно, покривите ще бъдат озеленени. 100% от електроенергията в небостъргачите ще бъде от възобновяеми източници, които напълно ще отговарят на международната инициатива за опазване на околната среда.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *