На 12 октомври стартира първото залесяване от инициативата „Бъди оранжев, мисли зелено“

г. Автор
бъди оранжев, мисли зелено

Първото залесяване ще се проведе на 12 октомври 2019 г. от 9,30 часа в местност „Козяк“, град Сливница.

Как да се включите в инициативата за засаждане на дръвчета „Бъди оранжев, мисли зелено“?

Сборният пункт е стадион „Сливнишки герой“, където през пролетта се проведе второто издание на BAUFEST RÖFIX и приятели.

бъди оранжев, мисли зеленоКогато обявяват своето намерение да действат активно в посока засаждане на дръвчета в рамките на инициативата „Бъди оранжев, мисли зелено!“, от компанията не очакват, че ще срещнат такава подкрепа от партньори и приятели, както и от страна на общините, към които са се обърнали за съдействие и съвместна работа по проекта.

В момента се водят разговори с много общини, където срещат разбиране и подкрепа, което ги  амбицира да продължим напред!

Очаквайте поетапна информация къде ще се провеждат залесяванията.

Кратки инструкции и програма за предстоящото залесяване

9,30 часа – сборен пункт на стадион Сливнишки герой;
10,00 – 12,00 часа – провеждане на инструктаж, разпределяне на доброволците на групи и стартиране на залесяването;
12,00 – 12,30 часа – край на залесяването и почистване и опразване на терена.

До мястото на залесяването в местност „Козяк“ може да се стигне и с автомобил, ако не е кално в следствие на дъжд. Мястото е напълно достъпно и пеша и отнема около 15 минути, пътеката до там е проходима.

бъди оранжев, мисли зелено
„Бъди оранжев, мисли зелено“

Носете си удобни, високи обувки или по-добре – ботуши. Задължително е да си предвидите и връхна дреха, която да ви пази от вятър и от влага.

Организаторите ще осигурят лопати, вода за дръвчетата, самите посадъчни фиданки, храна и вода за подкрепа на доброволците. Ако времето позволява, за най-малките е предвидена кратка образователна програма и интересни активности.

Защо местност „Козяк“?

Местността се намира на метри от новия завод на RÖFIX в град Сливница. Но не това е причината, поради която екипите на RÖFIX, на Държавно горско стопанство – Сливница и на Общината се насочиха точно към това място. Хълмът – част от горския масив на Сливница, се запали на 2 септември 2019 г. в района на бившето военно поделение в местността „Козяк“. Бяха изпепелени храстовидни дръвчета, храсти и треви, като подстъпът към началото на горския масив беше оголен напълно.

За повече актуална информация посетете уеб сайта на RÖFIX  и тяхната страница във Facebook.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *