Над 1 млн.лв. инвестирани в храмове и манастири в София

г. Автор
hramove-sofia
От 2010 година до сега са инвестирани над 1,1 млн. лева в изграждане и ремонти на религиозни храмове и манастири на територията на община София.

Това отбеляза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която откри конференцията на тема „Етика, ценности и религия”.

София винаги е била символ на толерантност между религиите, коментира Фандъкова, а като доказателство за това тя посочи карето в центъра на София, в което се намират на метри една от друга православна и католическата църкви, синагогата и джамията. Това е и пример за разбирателството и уважението, които са съществували от столетия. Темата за толерантността в града е утвърждавана от много години, подчерта кметът на София.

По думите ѝ, общината поддържа добър диалог с всички вероизповедния. Фандъкова отбеляза и ежегодния Фестивал на религиите, в рамките на който се представят мисиите и темите, които всяко вероизповедания поставя и начина, по който търсят контакта с хората.

„Осигуряваме допълнителни финансови средства за поддържане на различни храмове на територията на града. Откликваме на молбата на всяко едно от вероизповеданията. От 2010 година до сега сме инвестирали над 1,1 млн лева в изграждане и ремонти на религиозни храмове и манастири на територията на общината”, каза още Фандъкова.

По думите й общината ще продължи през тази година с предложението за инвестицията на 140 000 лева за възстановителни и реставрационни дейности на храма „Св. Георги Победоносец”, храма „Св. Мина” и арменската църква „Св. Богородица”.

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *