Над 80 милиона лева за ремонти на пътища във Варна

г. Автор
пътни ремонти

Подготвен е проектът за ремонт на тръбопровода за отпадъчни води, който е на дъното на Варненското езеро и след подписване на споразумение с финансовото министерство, може да започнат дейностите. За целта държавата отпуска 24 милиона лева.

Това съобщи началникът на отдел „Общинска инфраструктура“ Тихомир Тимов по време на заседанието на комисията по „Благоустройство и комунални дейности“ към Варненския общински съвет.

Над 10 милиона лева са за основен ремонт на пътя от район „Аспарухово“ до кв. „Галата“. Предвидени са средства още за изготвяне на проекти за улична мрежа в местностите Св. Никола, Ментешето, както и Западна промишлена зона. Ще бъде направено проектиране на ремонти на улици и в кв. „Виница“.

За основен ремонт на пътната мрежа в община Варна са предвидени 81,2 млн. лева, а за благоустрояване на междублокови пространства – 32,7 млн. лева.

За основен ремонт на тротоари и подлези са отделени 5 милиона 500 хиляди лева.

На днешното заседание беше прието искане за групата „Български гласъ“ за осигуряване на средства в общинския бюджет в размер на 590 хил. лева за финансиране на проекти от инженерната инфраструктура. 300 хил. лева ще бъдат дадени за подмяна на асфалтовата настилка по улица „Боровец“ в едноименното селищно образувание. Има предвидени средства и за изграждане на улично осветление в селищни образувания Боровец и Ракитника.

Съветниците решиха още 200 хил. лева да бъдат предвидени за проектиране и изграждане на 20 подземни контейнера в различни части на града. Общинският съветник Мартин Златев направи предложение за  създаването на работна група по темата, която да работи две години.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *