Най-скъпият имот в Лондон ще бъде собственост на китаец

г. Автор
имот
Частният офис на Чъун Чун Киу е готов да купи имението, което има изглед към Хайд Парк.

Най-скъпата покупка на жилищен имот в Лондон е на път да се превърне във факт. Става дума за къща с 45 стаи в Найтсбридж. Офертната стойност е 273 млн. USD.

Частният офис на Чъун Чун Киу е готов да купи имението, което има изглед към Хайд Парк. Реализирането на подобна сделка хвърля светъл лъч върху луксозния сегмент на недвижими имоти в британската столица и показва, че чуждестранните инвеститори все още проявяват интерес, независимо от излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Цената от 273 млн. USD е далеч над тази, която е дадена за досегашния най-скъп жилищен имот откакто се следи историята на имотния бранш във Великобритания – 182 млн. USD дадени за къща в Оксфордшър през 2010 г.

Цената ще бие и световния рекорд за най-голяма сделка в жилищния сегмент. Досега той принадлежеше на основателя на хедж фонда Citadel Кен Грифин. През 2019 г. той плати 238 млн. USD за мезонет в Манхатън.

В какво ще бъде превърната къщата в Найтсбридж все още не е решено. В случай, че новият собственик реши да я преустрои в сграда с луксозни апартаменти, то преустройството ще му струва 911 млн. USD. Къщата се намира в близост до луксозния комплекс One Hyde Park и до универсалния магазин Harrods.

Чъун е основател и президент на CC Land Holdings. Компанията, листвана на фондовата борса в Хонг Конг, инвестира в недвижими имоти в Западен Китай. На Острова присъства от 2016 г., където придобива небостъргача Cheesegrater, разположен във финансовия център на британската столица.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *