Най-високата жилищна сграда в Европа ще бъде построена в Москва

г. Автор
One-Tower-Moscow

Състезанието за най-висока сграда в Европа продължава, като в момента тя се води изцяло на руска земя. Властите в Москва дадоха разрешение и повече подробности за небостъргачът One Tower, който ще се превърне в най-високата жилищна сграда на Стария континент, предават руски медии.

Небостъргачът ще бъде с височина 405 метра и с 101 етажа. На практика One Tower ще бъде с 33 метра по-висока от Federation Tower, който в момента е най-високата сграда в Москва.

Архитектурния дизайн на One Tower е дело на студиото Sergey Skuratov Architects. Кулата ще бъде с формата на равнобедрен триъгълник с широчина 32 метра, като ще гледа към река Москва в ситито. Самият Сергей Скуратов я оприличава на крило на самолет.

Апартаментите в новата сграда ще бъдат оборудвани с умни технологии. Стотният етаж пък ще може да бъде достъпен за всеки, който поиска да види Москва от високо.

Още няма информация относно стойността на проекта, но се очаква да бъде завършена през 2024 г.

При строителството на монолитната конструкция ще се ползват три огромни крана. Площта, върху която ще бъде разположен небостъргачът е 0.8 хектара. В пиковия строителен период на място ще работят минимум 2000 души, съобщават от строителната компания „Мосинжпроект.“ Фасадата ще е стъклена.

„Това е уникална по функционалност, визуалност и технически параметри обект, чийто аналог няма не само в Русия, но и в Европа”, поясняват още от строителната компания.

Миналата година Lakhta Center бе завършена, с което се превърна в най-високата сграда в Русия и Европа със своите 462 метра. Очаква се тя да стане седалище на газовия гигант „Газпром“. Тя ще бъде отворена през второто полугодие на 2019 г. след края на довършителните дейности.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *