Най-впечатляващите гледки за милиони, проектирани от архитекти

г. Автор
архитекти

Общество е все по-търсещо, взискателно и искащо, затова архитекти от цял свят се надпреварват да създадат нещо уникално, без прегради във въображението, което да вълнува и привлича. Все по – популярни стават нестандартните проекти, които спират дъха и струват милиони.

Непредсказуеми форми и обеми, конструкции и функции са само малка част от реализираните проекти на архитектите, които на много места мога да се видят, специално създадени, за да се любуваме ние. Разбира се в това „развинтено“ въображение, материализирано в обект, е вложено много мисъл, познания и гениалност.

Готови ли сте за виртуално пътешествие за милиони?

Ring of Life, China

Ring of Life – China

Както името му подсказва, 56 – етажният пръстен е създаден специално за туристи, които чрез уникални въздушни платформи откриват забележителни гледки, които през нощта светят с 10 000 многоцветни светлини.

La Grande Arche de la Défense, France

La Grande Arche de la Défense – France

Малък град в предградията на Париж, Франция “приютява“ тази интересна арка, чиято форма на куб я прави впечатляваща. На върха на куба се намират огромни конферентни зали и платформи, откриващи гледки, спиращи дъха.

Hubless Ferris Wheel, China

архитекти
Hubless Ferris Wheel – China

Всичко в Китай е създадено за практичност, удобство и пестене на време. Това атракционно колело се състои от кабини, всяка от които разполага с Wi-Fi, за да може посетителите и туристите да споделят на момента снимките, направени от височината на 48-етажна сграда.

Khan Shatyr, Kazakhstan

архитекти
Khan Shatyr – Kazakhstan

Най-нестандартната и голяма палатка на света се намира в столицата на Казахстан – Астана. Това всъщност е търговски център, който специално за всички свои посетители и туристи, е обособил и специална площадка, от която снимките на сградата са най-впечатляващи.

Glass Suspension Bridge, China

архитекти
Glass Suspension Bridge – China

Представяте ли си да вървите над каньон с дълбочина 300 м. по стъклен мост. Glass Suspension Bridge е най-големият висящ мост от стъкло и се намира в провинция Хунан в Китай. Ако искате адреналин ще ви трябва и кураж.

Shimao Wonderland Intercontinental, China

архитекти
Shimao Wonderland Intercontinental – China

Това е екстравагантен  хотел в Шанхай, а в подобен едва ли сте отсядали. Архитекти превръщат изоставената кариера в хотел с 328 стаи, като някой от тях дори са под вода.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *