Напредва строежът на нова детска градина за 15 групи в ж.к. „Малинова долина“

г. Автор
детска градина

Напредва строежът на нова детска градина в ж.к. „Малинова долина“.

Строителните дейности започнаха на 14 април тази година. Плановете са в срок от 24 месеца от началото на строежа да бъде реализиран новият обект от образователната инфраструктура на територията на СО-район „Студентски“. Изпълнител на проекта е Булстрой груп ЕООД.

детска градина

Проектът за изграждане и обзавеждане на нова детска градина и прилежаща инфраструктура ще бъде извършен върху общински имот с площ от 9,2 дка, разположен до кръстовището на улиците „Едуард Генов“ и „проф. Крикор Азарян“ в ж.к. „Малинова долина“. Проектната разработка на ново детско заведение предвижда капацитет от 15 групи (369 деца), разпределени по следния начин:

(1) Три яслени групи по 23 деца (общо 69);
(2) Три първи групи по 25 деца (общо 75);
(3) Три втори групи по 25 деца (общо 75);
(4) Три трети групи по 25 деца (общо 75);
(5) Три четвърти (подготвителни) групи по 25 деца (общо 75).

детска градина детска градина

С инвестиционния проект на стойност 8,7 млн. лв. следва да се реализира необходимата материална база, удовлетворяваща изпълнението на държавния образователен стандарт за предучилищното образование. „Ще се създаде среда за учене чрез игра, съобразена с възрастовите особености, която да гарантира цялостното развитие на децата и възможностите за опазването на физическото и психическото им здраве“, коментира Петко Горанов – кмет на СО-район „Студентски“.

детска градина

При разработването на проекта са направени съвременни обемно-пространствени и технологични решения, използвани са енергоефективни инсталации, системи и материали. Целта е да бъдат създадени оптимални условия за отдих и занимания на децата и работа на педагогическия персонал, безопасност на децата и персонала при ниски експлоатационни разходи и икономическа целесъобразност.

детска градина

В проекта е предвидено да бъдат засадени различни растителни видове, които да са безопасни за деца, включително и такива, които не предизвикват алергии и алергични реакции.

Новата детска градина на ж.к. „Малинова долина“ ще бъде оборудвана с детски площадки за игра, петдесет на сто от които ще бъдат достъпни за хора с увреждания. Проектната разработка предвижда ударопоглъщаща настилка, паркова мебел (пейки, кошчета), парково осветление и др.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *