Нарастват сделките с жилища старо строителство

г. Автор
жилища

През последните месеци се наблюдава ръст на сделките с жилища старо строителство. За това съобщават брокери на имоти.

Силен интерес продължава да има и към новото строителство. Но някои предприемачи намалиха продажбите на нови жилища “на зелено”, тъй като при продажба на завършен апартамент печалбата е по-голяма.

Новото строителство безспорно има редица предимства. Но на пазара понякога излизат стари жилища, които се нуждаят от основен ремонт, но цената им е по-ниска. Те са добър вариант за хора, които са готови да вложат собствен труд и много време в новия си дом. които не искат да сменят тръби в банята.

Пазарът на имоти в страната остава активен и интересът към покупки е голям. В много градове в страната броят на разрешенията за строеж се увеличава. На пазара има предлагане, както на ново, така и на старо строителство. В центъра на София, новото строителство е ограничено заради липсата на свободни площи.

Ако имате някакви специфични предпочитания за разпределението на стаите и искате да избегнете големи ремонти след покупката, е добре да се спрете на жилище в строеж. Това ще ви даде възможност още при строителството да обедините две стаи в една и да избегнете къртенето на стена на по-късен етап.

Друга основна разлика при старото и новото строителство е разпределението на жизненото интериорно пространство. При старите апартаменти най-често кухнята е в отделно помещение. За разлика от новото строителство, където в преобладаващите случаи кухнята и всекидневната са в едно голямо помещение. Съвременните интериорни тенденции са да бъде обособено голямо помещение, където семейството да може да се храни и общува. Някои хора обаче предпочитат да имат отделно помещение за кухня.

Голям е интересът и към ваканционните имоти, което доведе до значително покачване на цените им през 2022 година. В тази посока се ориентират купувачи, които могат да работят от вкъщи. Освен, че имат възможност да го ползват през голяма част от годината, те го и отдават и под наем.

Все по-голяма част от хора желаят да имат втори дом. Те не се разделят с градската си собственост, но купуват къщи и парцели в близост до големите градове. Очакванията на брокерите са тази тенденция да продължи.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *