Нидерландия възнамерява да създаде 60 000 жилища в близост до магистрали

г. Автор
Нидерландия

Нидерландия обмисля да трансформира офис сгради в покрайнините на градовете и в близост до магистрали.

За това съобщава компанията за недвижими имоти Colliers. Офисите в тези райони са все по-празни, защото вече не отговарят на нуждите на компаниите.

Нидерландското правителство иска да построи 980 000 жилища до 2030 г. и вероятно още един милион в следващите години, за да се бори с недостига на жилища. Но тези амбиции се оказват много трудни за постигане.

Намирането на земята, подготовката й и изграждането на къщи отнема много време. Пренаселената електрическа мрежа е допълнителнителен проблем.

Според Colliers съществуват 18 райони около магистрали, където правителството може да превърне все по-свободните офис сгради в жилища.

Приблизително 3,8 милиона квадратни метра офис площи могат да направят място за над 60 000 жилища.

„Въпреки че жилищното строителство в близост до магистрали все още е необичайно, има проекти като The Mayor на A9, близо до Амстелвеен които д доказват, че е възможно“, коментира експертът по жилищното строителство на Colliers Маделин Буис. Там бившият офис на KPMG направи място за над 300 жилища.

„Освен това преобразуването на съществуващо местоположение е по-бързо от определянето и изграждането на нови жилищни зони в зелени площи, а също така е и по-евтино.“

Северна Нидерландия има най-много офис сгради, които могат да бъдат преустроени. Потенциално в провинцията могат да бъдат създадени 25 000 нови жилища. „Това би намалило драстично настоящия недостиг от 77 500 жилища“, казва Colliers.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *