Николай Нанков: Няма завишени цени при санирането

г. Автор
ministur-ninov

Няма завишени цени в програмата за саниране, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV регионалният министър Николай Нанков.

„Програмата стартира на пазарен принцип. След една година изпълнение видяхме, че има разминавания, затова поставихме таван на цените, респективно този таван беше намаляван на два пъти”, отбеляза той.

По думите му в министерството са получени 27 сигнала за нарушения при вече 400 санирани сгради и още 550, които са в процес на строителство.

Според него в случаите с протеклите блокове в Мездра и Стара Загора става въпрос за грешка на строителя. Нанков подчерта, че живущите в тези блокове ще бъдат обезщетени за сметка на строителя.

„В последните няколко месеца се забави подписването на споразумението между Българската банка за развитие и МРРБ като принципал на програмата, за да може да стартират плащанията от бюджета през МРРБ към ББР. Хубавото е, че за 20 дни успяхме да подпишем споразумението от началото на мандата, за да започнем още другата седмица разплащания по вече завършените сгради”, заяви Николай Нанков.

Проблем в тези четири месеца беше, че програмата беше замразена. Натрупаха се по-голям размер лихви от очакваните, каза още министърът.

Няма да говорим за повишаване на цените на винетките, каза още той.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *