Нов паркинг в центъра на Пловдив със 139 места

г. Автор
паркинг

Нов обществен паркинг със 139 места вече функционира в карето между бул. „Шести септември“, бул. „Източен“ и ул. „Райно Попович“.

Теренът от 4 200 кв.м. е бил превърнат в сметище и е благоустроен след 25 жалби на граждани, постъпили от 2018 г. до 2023 г. в деловодството на район „Централен“ – Община Пловдив.

При почистването са изнесени 8000 тона битови и строителни отпадъци. Следва цялостно отводняване на терена и изграждане на пътно легло.

Паркингът предлага 8 места за инвалиди. Той е с 3350 кв. м. настилка от паваж, изградени са нови тротоари, обособени са зелени площи, поставено е и осветление.

„Задължително условие за район „Централен“ бе съоръжението да има повече зеленина. Именно затова бе монтирана и специална напоителна система“, коментира районният кмет Георги Стаменов.

„Благоустрояването на зоната решава екологични проблеми и предлага допълнителни места за паркиране за жителите и гостите на града. Паркингът може да се ползва и като буферен, заради близостта си с идеалния център на Пловдив“, отбеляза инж. Тошо Пашов.

„Облагородяването на пространствата в кварталите е важен приоритет за ръководството на Община Пловдив“, подчерта кметът на Пловдив Костадин Димитров и уточни, че се обсъждат предложения за създаването на буферни паркинги и в други райони на града, за да се намали автомобилният трафик в центъра.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *