Нов протест срещу бетона в ”Младост” пред Столична община

г. Автор
protest

Жители на столичния район „Младост“ излязоха отново на протест пред сградата на Столичната община срещу строежа в градинката до блок 70. „Това беше една единствена останала поляна в „Младост“-1, която беше в зелено. Искаме въздух, а не бетон“, казаха жителите на квартала.

Те получиха уверение от кмета Йорданка Фандъкова, че се търси решение на проблема.

„Въпреки всичките наши протести, досега нашият глас не е чут от нито една институция, но имахме лична среща с госпожа Фандъкова, която ни увери, че ни е чула и ще направи всичко възможно да спре строежите като делегира права на госпожа Иванчева“, заявиха протестиращите, цитирани от БНР.

Те очакват от кмета на „Младост“ конкретно предложение за обезщетение на собствениците на терена, тъй като законът трябва да бъде спазен.

По-рано юристи изразиха съмнения по реституционната сделка с терена в кв. „Младост“.

Проблемът с презастрояването в квартала доведе до кметска оставка и избора на нов кмет през есента. А строежът беше спрян, докато не приключат проверките на Столичната община, Софийската градска прокуратура и Дирекцията за строителен контрол. От строителния контрол обаче са установили, че документите на инвеститора са изрядни. Затова миналата седмица той отново издигна метална ограда на терена и багери влязоха в зелената площ.

Stroiteli-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *